Welbike

Sawijining jenis kendaraan kang unik lan cekli, kang kapigunaake dening serdadu Inggris ing sajerone perang ndonya sing kapindho. Ana luwih saka 360 unit kang diproduksi sing dipigunakake dening Biro Riset seka Weleyn kanggo 'Special Operations Executive'. Kesatuan tentara Inggris kang migunakake motor paling cilik iki yaiku British Armed Forces.
 Pengirimane ana ing medan perang karana ditibakake nganggo parasut saka montor mabur.
Motor kang migunakake mesin '2tak' 98cc, bobot amung 32kg bisa nempuh dohe 140km kondisi 'fulltkank' utawa 3,7liter. Welbike ora migunakake persneling, transmisine amung 'single-speed' ora beda kaya montor matic jaman saiki.
matur nuwun,
referensi;
wikipedia lan maneka sumber

Heru Notodirjo

Seorang Pirografer & Blogger. Bersama sahabat terbaik; LN. Idayani, mendirikan art studio "Java Sketsa; house of pyrography" pada bulan Mei 2017. Dan akhir Maret 2018 mendirikan www.JogjaHarmoni.com untuk promo-online UKM di Kota Yogyakarta.

Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Instagram